Aranžmani

Daleko od civilizacije

Rezervišite aranžman

Trnovačko jezero, nestvarni komad prirode u podnožju gorostasnog Maglića. Raj na zemlji. Po mnogima jedno od najlepših jezera na našem podneblju. Ovo gorsko jezero, nalazi se na nadmorskoj visini od 1517m okruženo vrhovima visokih gora Maglića, Bioča i Volujaka. Voda ledničkog porekla je izvanredne bistrine i smaragdno zelene boje, odlična za kupanje i osveženje, te ribolov.

U ogledalu jezera se ogledaju planinski masivi prekriveni snegom čineći sliku koja nas fascinira i potpuno opušta. Uvek se sa radošću vraćamo planinskim stazama do ovog čudesnog mesta, koje je ujedno omiljeno mjesto planinara i polazna tačka za uspon na obližnje planinske gorostase.

Na putu do početne tačke Trekking-a, terenskim vozilima imamo vrhunski Jeep safari kroz Nacionalni park "Sutjeska" i u prilici smo, sa velelepnog vidikovca, baciti pogled na čarobnu prašumu Perućicu i njen vodopad Skakavac. Maglić, planina sa vrhom visokim 2386m, najveći je vrh Bosne i Hercegovine, planina koja dominira svim ostalim, brojnim, visokim, divljim i lepim planinama Nacionalnog parka "Sutjeska".

Impresivna stenovita piramida mami ljude željne istinskih uzbuđenja na uspon i nudi bogatstvo spoznaja o njima samim, te o veličini, beskrajnosti, ali i krhkosti prirode i čoveka. Planina Maglić se nalazi između reka Pive, na istoku, Drine na severu i Sutjeske na zapadu.

AKTIVNOSTI: Trekking, Hiking, Jeep safari, fotosafari, kampovanje i plivanje.

TRAJANJE: Trekking prvi i drugi dan 2 sata, Hiking 4 sata - Ukupno trajanje izleta - 2 dana

VELIČINA GRUPE: Minimum dve osobe - Maksimalno po dogovoru

Plan aranžmana

1.
dan

Sastanak na dogovorenom mjestu do 10:00.

Kupovina hrane i neophodnih stvari pa polazak terenskim vozilima prema Nacionalnom parku "Sutjeska" i starom katunskom naselju Prijevor.

Pakovanje stvari u rance i Trekking do Trnovačkog jezera gde podižemo kamp.

Pripremanje hrane uz logorsku vatru i noćenje.

2.
dan

Buđenje do 07:00.

Doručak i pripremanje za uspon (u trajanju od 4 sata)na Maglić.

Povratak na jezero do 15:00.

Ručak i pripreme za polazak natrag do vozila.

Povratak do dogovorenog mesta.

Napomene:

  • Zahtevan planinarski uspon

  • Neophodna dobra fizička pripremljenost

  • U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje

  • Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: veliki ruksak, jaknu za vetar i kišu, topliju jaknu, pantalone dugih nogavica, par majica, vreću za spavanje, šator, planinarsku obuću, planinarske štapove, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime

Rezervišite aranžman

Lokacija

"Divlja rijeka" je rafting kamp smešten u kanjonu Tare.

Nalazi se u blizini Šćepan Polja, odnosno granice između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Njena lokacija je samo nekoliko metara udaljena od mesta gdje se Piva i Tara spajaju u reku Drinu.