Aranžmani

Dan za rafting - Kanjon Tare, Brštanovica i Šćepan Polje

Rezervišite aranžman

Letujte na moru? Rashladite se!

Kulirate na Zlatiboru? Pokrenite se!

Putujete prema moru? Predahnite!

Aranžman namijenjen svima onima koji letuju na moru ili u okruženju ili su jednostavno na proputovanju kroz naše krajeve i žele doživeti jednodnevnu varijantu raftinga na Tari.

Plan aranžmana

1.
dan

Dolazak u Foču i prihvat gostiju u agenciji u gradu od 08:00 do 10:00.

Nakon prihvata i kratke pauze za kafu, nastavak puta do Šćepan Polja, gde je na graničnom prelazu predviđeno parkiranje Vaših osobnih automobila na siguran parking sa čuvarskom službom i odakle je dalje organizovan prevoz terenskim vozilima do rafting kampa do 10:30.

Vožnja u prijatnom ambijentu kroz kanjon reke Tare. Po dolasku u rafting kamp, sledi doručak za sve učesnike aranžmana, (na meniju: sir, pršut, kajmak, vreli uštipci, med mleko).

Nakon doručka slede pripreme za rafting, gde svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), nakon čega, oko 12:00, sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 3 do 4 sata na najatraktivnijoj deonici reke od Brštanovice do Šćepan Polja, sa pauzama za fotosafari, posetu najledenijoj pritoci reke Tare, rečici Šipčanici, kupanje i osveženje.

Na završnici raftinga, oko 15:00, na Šćepan Polju, na ušću Pive i Tare i mestu gde nastaje reka Drina, predviđeno je pristajanje čamaca, tuširanje i presvlačenje svih učesnika aranžmana, nakon čega sledi organizovan ručak u lokalnom restoranu (na meniju mlada jagnjetina ili teletina ispod sača – peke, potočna pastrmka), gde se nakon ručka aranžman i završava.

Napomene:

  • Ukoliko Vam se dopadne atmosfera i ambijent dešavanja u kanjonu, imate mogućnost povratka u rafting kamp i noćenja, u varijanti sa ili bez polupansiona, i sutradan odmorni da nastavite dalje

  • Navedene satnice u aranžmanu, kao i sami ponuđeni program aranžmana samo su orijentacioni i podložni su izmenama u skladu sa Vašim potrebama i zahtevima

  • Program aranžmana se može samoinicijativno produžiti ili kombinovati sa drugim aranžmanima iz naše ponude

  • Ponuđeni program je validan i operativan za realizaciju tokom cele sedmice, ne samo danima vikenda

  • Za ovaj program ne postoji zahtev za minimalnim brojem učesnika na aranžmanu

  • Plaćanje se vrši u KM ili EUR

  • Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA agencije "Encijan", usaglašeni sa Zakonom o turizmu Bosne i Hercegovine

Rezervišite aranžman

Lokacija

Rafting kamp "Encijan" smešten je u donjem delu kanjona reke Tare, na njenoj bosanskoj - desnoj obali.

Petnaestak kilometara nizvodno, nalazi se granični prelaz Šćepan Polje, odakle se odvaja jedan od pristupnih puteva, kojim je moguće doći do našeg kampa.

Pomenuti pravac proteže se crnogorskom stranom kanjona Tare i završava u mestu Brštanovica.

Jedan njegov deo presvučen je asfaltom, dok je ostatak makadam.

Drugi putni pravac vodi od Foče do Brštanovice, odnosno rafting kampa "Encijan", u dužini od 52 km.