Aranžmani

Dvodnevni rafting program - Drvengrad i Višegrad

Program koji je najtraženiji za grupe i firme.

Rezervišite aranžman

Cena aranžmana zavisi od broja putnika i mesta vašeg polaska.

Plan aranžmana

1.
dan

Polazak sa mesta i u vreme u skladu sa dogovorom grupe. Preporučeno vreme je oko 08:00.

Lagana vožnja kroz Srbiju sa pauzama po potrebi grupe.

Dolazak u Mećavnik (Drvengrad), grad-hotel, čiji je idejni tvorac naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica. Grad je nastao za potrebe snimanja filma "Život je čudo".

Prošetaćemo ulicama Novaka Đokovića, Če Gevare, Maradone, obići crkvu sagrađenu na centralnom trgu. Savetujemo da se okrepite i odmorite.

Lagana vožnja ka Višegradu i obavljanje graničnih formalnosti.

Sa dolaskom u Višegrad, obići ćemo i grad Iva Andrića, Andrićgrad, još jedan grad nikao po zamisli i zasluzi Emira Kusturice.

Nastavljamo šetnju po Višegradskom mostu, mostu kojeg smo upoznali u remek delu našeg jedinog nobelovca - Ive Andrića - "Na Drini ćuprija". Podsetićemo se velikog vezira turskog carstva-Mehmeda paše Sokolovića, srpskog dečaka odvedenog u janjičare za vreme "danka u krvi" i njegove želje da se oduži svojoj domovini.

Nastavljamo put ka našem rafting kampu.

Dolazak u večernjim časovima.

Podela ključeva od bungalova.

Večera.

Druženje uz logorsku vatru i muziku.

Noćenje.

2.
dan

Sa prvim jutarnjim zracima videćete i lepote rafting kampa, koje možda niste uspeli da vidite prilikom dolaska u večernjim satima. Rafting kamp je uređen u etno stilu, sa drvenim bungalovima, sakrivenim u hladovini drveća koje nas okružuje, a nadnesenim na rekom Drinom, koja mirno prolazi pored našeg rafting kampa i poziva Vas na druženje svojom kristalno čistom bojom. Ukoliko pogledate malo bolje na samo nekoliko desetina metara videćete mesto Sastavke, gde reka Tara ljubi reku Pivu, čineći Drinu.

Za doručak ćete imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja. Domaću hranu iz obližnjih sela. Domaću pršutu, uštipke, domaći med, jaja, pite sa sirom - sve ono što će Vam dati neophodnu energiju, jer avantura zvana rafting, ubrzo nakon toga počinje.

Nakon doručka,podeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svako dobija neoprenska odela, čizme od neoprena, prsluke za spasavanje i kacige - opremu koja je specijalno namenjena za duži boravak u vodi i koja će Vas zaštiti od hladne vode reke Tare.

Zatim sledi odlazak, našim džipovima do Brštanovice - početne tačke ove uzbudljive avanture. Brštanovica se nalazi u Crnoj Gori, oko 25 km od našeg rafting kampa (reka Tara je granična reka između Bosne i Hercegovine i Crne Gore) i zbog toga je neophodno da ponesete svoja lična dokumenta, ali ne brinite, ukoliko zaboravite, naši ljubazni vodiči su tu da vas podsete na sve formalnosti koje Vas čekaju.

Dolazak u Brštanovicu.

Sledi kratak brifing koji će održati naši licencirani skiperi o sigurnosti i pravilima ponašanja na čamcu. Čamci koji se koriste na raftingu su profesionalni čamci koji su napravljeni specijalno za rafting i namenjeni su da izdrže razigrane bukove reke Tare.

Na samom raftingu Vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćeliije, Borovi, Varda), koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih će te doživeti pravi osećaj avanture i adrenalina. Duboko Vas ohrabrujemo da na sam spust ponesete svoje fotoaparate sa kojim će te zabeležiti ove uzbudljive momente. Ne brinite za sigurnost svojih aparata, jer se na svakom čamcu nalaze vodootporne vreće gde ih možete ostaviti.

Ukoliko ste zaboravili da ponesete nešto za piće, slobodno se nagnite nad čamac i zahvatite osvežavajuću vodu reke Tare, jer je njena voda celom dužinom sliva pitka, zbog čega je reka Tara i dobila naziv „suza Evrope“.

Negde na polovini spusta napravićemo pauzu i videti ko ima hrabrosti da prođe "test muškosti", odnosno da se okupa u ledenim vodama pritoke Tare, u bazenu vodopada čija temperatura iznosi ledenih 5°C.

Nakon neka 3-4 sata, koliko traje sam spust, dolazimo u podnožje našeg rafting kampa.

Sledi razduživanje opreme, a topla voda će Vam posle hladne vode reke Tare neizmerno prijati.

Ručak. Ponovo su na meniju specijaliteti našeg podneblja - domaća čorba, teletina ispod sača, jagnjetina sa ražnja.

Povratak za Srbiju uz obavljanje graničnih formalnosti i pauza po potrebi grupe.

Dolazak u mesto polaska u kasnim večernjim satima.

Napomene:

 • Ukoliko ste vegetarijanac, vegan ili ste na specijalnom režimu ishrane, molimo Vas da nam pošaljete napomenu prilikom rezervacije ili prilikom dolaska u rafting kamp

 • Za realizaciju aranžmana ne postoji minimalan broj učesnika, možete biti i sami

 • Prethodno iskustvo nije potrebno i ne morate biti plivač

 • Bez troškova otkazivanja

 • Besplatno korišćenje saune

 • Veliki broj LUX bungalova sa sopstvenim kupatilom

 • Popusti za dame

 • Jedini imamo garantovane polaske svakog vikenda

 • Otvoreni smo 24/7

 • Domaća hrana i specijaliteti

 • Plaćanje na listu mesta

 • Licencirani skiperi

 • Odobravamo popuste za grupe i porodice

 • Besplatan Wi-Fi u celom rafting kampu

 • Profesionalno organizovanje Team Buildinga

 • Dugogodišnje iskustvo organizovanja raftinga

Rezervišite aranžman

Lokacija

Udaljeni smo 23 km od Foče i 2 km od Šćepan polja, graničnog prelaza između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.