Aranžmani

Istinsko Tara rafting iskustvo

Rezervišite aranžman

Postanite iskusan rafter i upoznajte 70 km Tare za samo dva dana.

Aranžman obuhvata 70 km raftinga plovnim tokom reke Tare na kom je plahovita planinska lepotica uklesala najdublji kanjon Evrope. Vozeći se kanjonom Pive, Pivskom planinom i videvši sela Pišče (1390 m.n.v.), Trsa (1450 m.n.v.) i selo Virak, svu raskošnu lepotu Durmitora obasjanog jutarnjim zracima sunca, prevoj Sedlo (1920 m.n.v.), planinski gradić - ski centar Žabljak, a taman kada pomislite da ne može lepše od ovoga, dolazimo na Đurđevića Taru, most 150 m iznad reke Tare.

Gledajući Taru sa ovog mosta pomislite da nije izvodljivo proći reku u raftu, a samo satak kasnije pogledom na most sa reke divite se čudu građevine. Rafting celim plovnim delom Tare i noćenje u srcu kanjona učiniće da Vas obuzme neko istinsko pobedničko osećanje.

AKTIVNOSTI: Rafting, Jeep safari, plivanje, fotosafari i zip line (po želji i uz doplatu)

DUŽINA: 70 km

TRAJANJE:

Proleće: 1. dan 2-4 sata - 2. dan 3-5 sati

Leto: 1. dan 3-4 sata - dan 5-7 sati

VELIČINA GRUPE: Minimum četiri osobe - Maksimum po dogovoru

 

Plan aranžmana

1.
dan

Smeštaj u rafting kampu "Divlja rijeka".

Večera.

Upoznavanje sa planom izleta i spremanje opreme.

2.
dan

Buđenje do 07:00.

Doručak.

Pripreme za polazak, pakovanje ličnih stvari u terenska vozila i raspored učesnika u vozilima, nakon čega se upuštamo u jedinstveni doživljaj vožnje krajevima gde je priroda bila suviše darežljiva.

Vozimo se kanjonom Pive, razgledajući Pivsku planinu, sela Pišče, Trsa, Virak, svu raskošnu lepotu Durmitora obasjanog jutarnjim zracima sunca, prevoj Sedlo, planinski gradić - ski centar Žabljak, Đurđevića Taru.

Vozilima se spuštamo do Tare gde svi učesnici od strane vodiča dobijaju neophodnu opremu za rafting avanturu čitavim plovnim tokom reke Tare (kaciga, neoprensko odelo, rafting čizmice, rafting pojas, anorak jaknu za kišu). Sve suve stvari (one koje nam nisu potrebne na raftu) ostavljamo u jedno od vozila koje će nas pratiti u oba logora.

Sledi rafting do Radovan luke u trajanju 3 do 4 sata sa nekoliko pauza za obilazak prirodnih lepota i istorijskih spomenika. Na ovom delu reke Tare u prilici smo videti i obići Ljuticu (najveći izvor Evrope), manastir Arhangela Mihaila (XIV vek), Mušovića vrela, Lazin kamen (mesto gde je Tara najdublja).

Na reci je planiran ručak (Lunch paket).

Smeštaj u sobama motela Radovan Luka.

Slobodno vreme za odmor, šetnju uz reku.

Druženje uz logorsku vatru, roštiljanje čitave večeri.

Noćenje.

3.
dan

Buđenje do 07:00.

Doručak, nakon čega pakujemo stvari i polazimo na rafting najlepšim delom Nacionalnog parka "Durmitor". Iz rafta vidimo selo Tepca, Bajlovića sige (neverovatnu kreaciju prirode do koje je moguće, kao i do većine mesta u kanjonu, doći jedino raftom ili kajakom), kanjon reke Sušice, atraktivne brzake Gornji i Donji Nozdruć, Podrtu usov.

Nakon 4-5 sati raftanja, 2-3 pauze za kupanje i fotografisanje stižemo u kamp na Brštanovici. Užina uz samu obalu reke Tare, nakon čega ponovo uzimamo vesla u ruke i počinjemo rafting najatraktivnijim delom reke Tare. Na najkraćoj deonici, savladavamo 21 brzak od ukupno 53.

Od početne tačke raftinga Tarom, raftom prolazimo mesto gde reke Tara i Piva čine reku Drinu i stižemo do konačnog odredišta - rafting kampa "Divlja rijeka" nakon gotovo 70km raftinga.

Ručak - na meniju specijalitet naše kuhinje.

Napomene:

  • Za ovaj izlet nije neophodno prethodno iskustvo

  • U prolećnom periodu poželjno je da ste plivač

  • U mogućnosti ste doplatiti za neki od naših izleta ili produženje boravka

  • Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: kupaće kostime, ali i po neki komad toplije odjeće za noći u kanjonu, kao i sredstva i odeću za zaštitu od sunca

  • U mogućnosti ste kupiti snimke snimljene GoPro kamerom

Rezervišite aranžman

Lokacija

"Divlja rijeka" je rafting kamp smešten u kanjonu Tare.

Nalazi se u blizini Šćepan Polja, odnosno granice između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Njena lokacija je samo nekoliko metara udaljena od mesta gdje se Piva i Tara spajaju u reku Drinu.