Aranžmani

Jeep Safari - NP "Sutjeska", jezera Donje i Gornje Bare

Jeep safari, fotosafari i planinarenje u Nacionalnom parku "Sutjeska".

Rezervišite aranžman

Nacionalni park "Sutjeska" je osnovan 1962. godine i obuhvata 17250ha površine, sliv reke Sutjeske, delove planine Maglić, najvišeg vrha Bosne i Hercegovine (2386 m.n.v.), Volujak (2336 m.n.v.), Vučevo (1862 m.n.v.) i Zelengoru (2014 m.n.v.). Pored istorijskih vrednosti ovo područje odlikuje se izuzetnim prirodnim vrednostima i lepotama koje se ogledaju u raznolikim oblicima pejzaža - od pitomih dolina, gustih šumskih kompleksa, preko planinskih pašnjaka i visokog krša do visokih stenovitih i bogato razuđenih planinskih masiva.

Plan aranžmana

1.
dan

Jutarnja kafa i doručak od 08:00 do 09:00.

Polazak oko 09:30.

Transfer džipovima do jezera Donje Bare (1550 m.n.v.).

Obilazak jezera Donje Bare i laganom šetnjom prijatnom stazom u dužini 400m koja vodi ka ivici kanjona Sutjeske, doći ćete do vidikovca Borić. Sam vidikovac je smešten između Siljevice i Planinice, ali bez obzira što su ovi vrhovi viši od Borića pozicija mu je takva da dominantno "izlazi" na oštru strminu prema Sutjesci odakle se vidi celi kanjon i planine Vučevo, Maglić, Volujak, prašuma Perućica, Dragoš sedlo i Prijevor, dolina Tjentišta, ostaci starih gradova Vratar i Vratac, kao i Kosman. Nadmorska visina vidikovca Borić je 1475m.

Lagana šetnja, branje šumskih plodova i lekovitog bilja.

Odmor za Lunch paket i osvežavajući napitak.

Sa vidikovca druga pešačka maršuta vodi nas do jezera Gornje Bare (1650 m.n.v.).

Povratak u rafting kamp u večernjim satima.

Napomene:

 • Potrebno je poneti odeću prilagođenu boravku u prirodi
 • Potrebno je poneti obuću za laganju šetnju: patike sa jačim đonom
 • Dnevni ranac, rezervnu majicu, kabanicu i bocu za vodu
 • Sredstva za ličnu higijenu - kremu za zaštitu od sunca i komaraca
 • Fotoaparate i kamere
 • Programi se prema želji mogu menjati
 • Cene programa su okvirne i variraju u zavisnosti od broja učesnika, broja stručnog vođstva, vrstama menija i svim ostalim elementima koji utiču na prilagođavanje konkretnim potrebama i željama svakog pojedinačnog klijenta
 • Prijave i uplate primaju se uz uplatu akontacije 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak pred početak aranžmana
 • U slučaju odustajanja organizator nije dužan vratiti akontaciju
 • Deca do 7 godina ne plaćaju, a deca do 12 godina imaju popust od 30%
 • Napomena za jelovnik: vegetarijansku hranu ili hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite pre početka ili na početku aranžmana
 • Minimum za realizaciju aranžmana je 5 osoba
Rezervišite aranžman

Lokacija

Kamp se nalazi 25 km od Foče na samom graničnom prelazu Šćepan Polje u Crnoj Gori, na putnom pravcu Foča - Šćepan Polje - Plužine - Nikšić - Podgorica - Budva.

U Foču ne ulazite, nego nastavljate pravo 3,5 km do raskrsnice za Sarajevo, a Vi vozite levo preko mosta na reci Bistrici i odvajate se za Nikšić i Trebinje. Vozite se 600 m do sledeće raskrsnice pored koje se nalazi benzinska pumpa "Nešković".

Pravo, put Vas vodi za Tjentište i Trebinje, a Vi skrećete levo preko mosta na reci Drini i posle 80 m nailazite na rakrsnicu gde vas put levo vraća u Foču, a Vi se odvajate desno uz blagu uzbrdicu pored osnovne škole prema Šćepan Polju 20 km.