Aranžmani

Jeep Safari u NP "Sutjeska" - Bosna i Hercegovina

Rezervišite aranžman

Nacionalni park "Sutjeska" je najstariji i najveći Nacionalni park Bosne i Hercegovine, koji je po svojim prirodnim vrednostima i lepotama pravi biser ovog regiona.

Obuhvata područje Sutjeske sa strogim prirodnim rezervatom Perućica, delove planina Maglić (2386m), Volujaka, Vučeva i Zelengore. Zahvaljujući izvanrednim prirodnim vrednostima i njihovoj očuvanosti, Nacionalni park "Sutjeska" je od 2000. godine uvršten u II kategoriju IUCN-a (Sektor UN-a za zaštitu prirode i prirodnih dobara).

Nacionalni park "Sutjeska" je najraznovrsniji kompleks ekosistema na prostoru Bosne i Hercegovine i jedan od najraznovrsnijih na prostorima jugoistočne Evrope. Celo područje parka odlikuje izuzetna lepota i raznolikost oblika pejzaža - od pitomih dolina, gustih šumskih kompleksa, planinskih pašnjaka do visokih planinskih masiva.

Na Zelengori se nalazi osam glečerskih jezera "gorskih očiju", a ono što takođe karakteriše ovo područje su duboki kanjoni Sutjeske, Hrčavke i Jabučnice, bistrih planinskih reka bogatih potočnom pastrmkom. Veoma je dragocen i bogat fond divljači i retkih biljnih vrsta, od kojih su mnoge endemske.

U samom srcu Parka smješten je i strogi prirodni rezervat Perućica, najočuvanija i najveća prašuma u Evropi.

AKTIVNOSTI: Jeep safari, fotosafari i plivanje

TRAJANJE: Ukupno trajanje izleta 6-9 sati

VELIČINA GRUPE: Minimu četiri osobe - Maksimum po dogovoru

 

Plan aranžmana

1.
dan

U toku ovog izleta, džipovima terencima prolazimo kanjonom Drine do kanjona Sutjeske i Nacionalnog parka, penjemo se ka planinskom gorostasu Magliću i zaustavljamo na obroncima prašume Perućice.

Odatle lagano šetamo do vidikovca, odakle imamo nestvaran pogled na srce prašume i vodopad Skakavac.

Daljom vožnjom dolazimo u samo podnožje Maglića - staro katunsko naselje Prijevor.

Nakon lagane šetnje proplancima i šumarcima, gde smo u prilici ubrati kupine, maline, borovnice, šumske jagode, lekovito bilje i jestive gljive, organizovan je ručak kraj prirodnog izvora hladne vode.

U povratku svraćamo u Tjentište, obilazimo najveći otvoreni bazen Evrope i spomenike iz Drugog svetskog rata.

Napomene:

  • Za ovaj izlet nije potrebno prethodno iskustvo

  • U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje

  • Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: jaknu za vetar i kišu, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te fotoaparat

Rezervišite aranžman

Lokacija

"Divlja rijeka" je rafting kamp smešten u kanjonu Tare.

Nalazi se u blizini Šćepan Polja, odnosno granice između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Njena lokacija je samo nekoliko metara udaljena od mesta gdje se Piva i Tara spajaju u reku Drinu.