Aranžmani

Kanjon Tare (celi tok) - Đurđevića Tara, Brštanovica i Šćepan Polje

Avantura koja se pamti!

Rezervišite aranžman

Trodnevna avantura koja se pamti!

Jedan od najljepših rafting aranžmana kada je kanjon Tare u pitanju, u kojem imate mogućnost, onako, opušteno u trodnevnoj varijanti raftinga proći celim tokom i kanjonom reke Tare i doživeti avanturu za pamćenje.

Plan aranžmana

1.
dan

Dolazak u Foču i prihvat gostiju u agenciji u ranim jutarnjim satima oko 07:00, nakon čega sledi prevoz agencijskim terenskim vozilima do Žabljaka, i Đurđevića Tare na "Splavište", do početne destinacije za rafting, do 10:00.

Po dolasku, slede pripreme za rafting, gde svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), nakon čega kreće rafting prvim delom toka Tare u dužini od 30km u trajanju od 3,5 do 4 sata, sa pauzama za fotosafari, kupanje i osveženje.

Dolazak u kamp "Radovan Luka" je predviđen oko 15:00 gde su obezbeđeni ručak i smeštaj u motelu. Nakon popodnevnog odmora, slede večera i noćenje u kampu.

2.
dan

Nakon doručka i priprema za rafting, sledi rafting drugim delom toka Tare, sa takođe predviđenim pauzama za fotosafari, kupanje, osveženje, posetu i obilazak najznamenitijih delova kanjona.

Dolazak u rafting kamp "Encijan" je predviđen oko 16:00, gde je obezbeđen ručak (na meniju jagnjetina, riba i drugi etno-specijaliteti). Na pomenutom kampu je smeštaj u planinskim kućicama (bungalovima) u jako prijatnom ambijentu.

Nakon ručka su predviđeni popodnevni odmor, kupanje, pecanje, i lagana šetnja oko rafting kampa, a po želji gostiju, moguća je i oraganizovana poseta starom visećem mostu na Tari u blizini rafting kampa.

U 21:00 je planirana zajednička večera uz celovečernje druženje uz muziku "uživo", vatru i noćenje.

3.
dan

Nakon doručka i priprema za rafting do 11:00, sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare (deonica sa najvećom koncentracijom bukova) u trajanju od 3 do 3,5 sata, sa pauzama za fotosafari, kupanje i osveženje.

Na završnici rafting deonice, na ušću Pive i Tare, i mestu gde nastaje reka Drina, oko 15:00, predviđeno je pristajanje čamaca i organizovan prihvat svih učesnika raftinga i obezbeđena topla voda za tuširanje, nakon čega sledi ručak u lokalnom kamp restoranu, gde se nakon ručka, aranžman i završava.

Napomene:

  • Navedene satnice u aranžmanu, kao i sami ponuđeni program aranžmana samo su orijentacioni i podložni su izmenama u skladu sa Vašim potrebama i zahtevima

  • Program aranžmana se može samoinicijativno produžiti ili kombinovati sa drugim aranžmanima iz naše ponude

  • Ponuđeni program je validan i operativan za realizaciju tokom cele sedmice, ne samo u danima vikenda

  • Za ovaj program postoji zahtev za minimalnim brojem učesnika na aranžmanu

  • Plaćanje se vrši u KM ili EUR

  • Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA agencije "Encijan", usaglašeni sa Zakonom o turizmu Bosne i Hercegovine

Rezervišite aranžman

Lokacija

Rafting kamp "Encijan" smešten je u donjem delu kanjona reke Tare, na njenoj bosanskoj - desnoj obali.

Petnaestak kilometara nizvodno, nalazi se granični prelaz Šćepan Polje, odakle se odvaja jedan od pristupnih puteva, kojim je moguće doći do našeg kampa.

Pomenuti pravac proteže se crnogorskom stranom kanjona Tare i završava u mestu Brštanovica.

Jedan njegov deo presvučen je asfaltom, dok je ostatak makadam.

Drugi putni pravac vodi od Foče do Brštanovice, odnosno rafting kampa "Encijan", u dužini od 52 km.