Aranžmani

Kanjon Tare i NP "Sutjeska"

Avantura koja se pamti!

Rezervišite aranžman

Plan aranžmana

1.
dan

Dolazak u Foču i prihvat gostiju u agenciji u ranim jutarnjim satima oko 07:00, nakon čega sledi prevoz agencijskim terenskim vozilima do Žabljaka, i Đurđevića Tare na "Splavište", do početne destinacije za rafting, do 10:00.

Po dolasku, slede pripreme za rafting, gde svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), nakon čega kreće rafting prvim delom toka Tare u dužini od 30km u trajanju od 3.5 do 4 sata, sa pauzama za fotosafari, kupanje i osveženje.

Dolazak u kamp "Radovan Luka" je predviđen oko 15:00 gde su obezbeđeni ručak i smeštaj u motelu. Nakon popodnevnog odmora, slede večera i noćenje u kampu.

2.
dan

Nakon doručka i priprema za rafting, sledi rafting drugim delom toka Tare, sa takođe predviđenim pauzama za fotosafari, kupanje, osveženje, posetu i obilazak najznamenitijih delova kanjona.

Dolazak u rafting kamp "Encijan" je predviđen oko 16:00, gde je obezbeđen ručak (na meniju jagnjetina, riba i drugi etno-specijaliteti). Na pomenutom kampu je smeštaj u planinskim kućicama (bungalovima) u jako prijatnom ambijentu.

Nakon ručka su predviđeni popodnevni odmor, kupanje, pecanje, i lagana šetnja oko rafting kampa, a po želji gostiju, moguća je i oraganizovana poseta starom visećem mostu na Tari u blizini rafting kampa.

U 21:00 je planirana zajednička večera uz celovečernje druženje uz muziku "uživo", vatru i noćenje.

3.
dan

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11:30, sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 2 do 3 sata sa pauzama za fotosafari, kupanje i osveženje.

Na završnici raftinga, oko 15:00, na Šćepan Polju na ušću Pive i Tare, organizovan je transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad, u rafting kamp, gde su obezbjeđeni topla voda za tuširanje i ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, riba i drugi etno specijaliteti).

Nakon ručka je predviđen popodnevni odmor, kupanje, pecanje, i lagana šetnja oko rafting kampa, a po želji gostiju, moguća je i oraganizovana poseta starom visećem mostu na Tari u blizini rafting kampa.

U 21:00 je planirana zajednička večera uz celovečernje druženje uz muzikui vatru.

Noćenje.

4.
dan

Nakon doručka do 08:00, sledi pakovanje i pripreme za polazak u posetu prašumi Perućici, najvećem prašumskom rezervatu u Evropi.

Vožnja terenskim vozilima do vidikovca Dragoš Sedlo na 1306 m.n.v., gde nakon parkiranja vozila imamo mogućnost ulaska u samu prašumu do obližnjeg vidikovca odakle možemo fotografisati vodopad Skakavac u srcu prašume.

Po izlasku iz prašume Perućice, sledi petnaestominutna vožnja u kojoj stižemo na vidikovac Prijevor na 1668 m.n.v., odakle pogled "puca" na okolne planine u kojima dominira Maglić, koji je sa svojih 2386 m.n.v. najveća planinu u BiH, zatim Zelengoru i Volujak.

Po dolasku na Prijevor je predvidjena lagana jednočasovna Trekking tura po visoravni sa posetom starim katunima koji se nalaze u neposrednoj blizini, posle čega sledi zajednički piknik-ručak u prirodi.

Povratak na Tjentište terenskim vozilima je planiran oko 16:00 sa mogućnošću obilaska spomen–istorijskog kompleksa bitke na Sutjesci do 17:00, nakon čega sledi transfer svih učesnika aranžmana do Foče do 18:00, gde se aranžman i završava.

Napomene:

  • Navedene satnice u aranžmanu, kao i sami ponuđeni program aranžmana samo su orijentacioni i podložni su izmenama u skladu sa Vašim potrebama i zahtevima

  • Program aranžmana se može samoinicijativno produžiti ili kombinovati sa drugim aranžmanima iz naše ponude

  • Ponuđeni program je validan i operativan za realizaciju tokom cele sedmice, ne samo danima vikenda

  • Za ovaj program ne postoji zahtev za minimalnim brojem učesnika na aranžmanu

  • Plaćanje se vrši u KM ili EUR

  • Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA agencije "Encijan", usaglašeni sa Zakonom o turizmu Bosne i Hercegovine

Rezervišite aranžman

Lokacija

Rafting kamp "Encijan" smešten je u donjem delu kanjona reke Tare, na njenoj bosanskoj - desnoj obali.

Petnaestak kilometara nizvodno, nalazi se granični prelaz Šćepan Polje, odakle se odvaja jedan od pristupnih puteva, kojim je moguće doći do našeg kampa.

Pomenuti pravac proteže se crnogorskom stranom kanjona Tare i završava u mestu Brštanovica.

Jedan njegov deo presvučen je asfaltom, dok je ostatak makadam.

Drugi putni pravac vodi od Foče do Brštanovice, odnosno rafting kampa "Encijan", u dužini od 52 km.