Aranžmani

Kanjon Tare, prašuma Perućica i Maglić

Pogled koji pleni!

Rezervišite aranžman

POGLED KOJI PLENI!

Aranžman u kome imate mogućnost posjtiti Nacionalni park "Sutjeska" ,obići prašumu Perućicu, doživeti rafting na Tari i sve to krunisati pogledom koji pleni, sa najvišeg vrha Bosne i Hercegovine!

 

1. dan

Dolazak u Foču i prihvat gostiju u agenciji u gradu u poslepodnevnim satima od 15:00-18:00. Nakon prihvata i kratke pauze za kafu, nastavak puta do Šćepan Polja, gde je na graničnom prelazu predviđeno parkiranje Vaših osobnih automobila na siguran parking sa čuvarskom službom i odakle je dalje organizovan prevoz agencijskim terenskim vozilima do kampa do 19:00. Vožnja u prijatnom ambijentu kroz kanjon reke Tare. Smeštaj u rafting kampu u planinskim kućicama (bungalovima). U večernjim satima, oko 20:00, planirana je večera (na meniju etno specijaliteti lokalnog kraja, mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak), nakon čega sledi celovečernje druženje uz vatru, muziku i noćenje.

2. dan

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11:30, gde svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 2 do 3 sata sa pauzama za fotosafari, kupanje i osveženje. Na završnici raftinga, oko 15:00, na Šćepan Polju, na ušću Pive i Tare, organizovan je transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad u rafting kamp gde je obezbeđen ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, jagnjetina, riba i drugi etno specijaliteti). Nakon ručka je predviđen popodnevni odmor, kupanje, pecanje i lagana šetnja oko rafting kampa, a po želji gostiju moguća je i oraganizovana poseta starom visećem mostu na Tari u blizini rafting kampa. U 21:00 je planirana zajednička večera uz celovečernje druženje uz muziku "uživo", vatru i noćenje.

3. dan

Nakon doručka do 07:00, sledi pakovanje i priprema za polazak u osvajanje planine Maglić, koji je sa svojih 2386 metara nadmorske visine najveći vrh u Bosni i Hercegovini. Polazimo transferom terenskim vozilima do Mrkalj klada, odakle sledi treking tura i uspon uz "Poštarev put" do samog vrha Maglića. Tura je kondiciono zahtjevna i traje nekih 3 do 3,5 sata u jednom pravcu, ali je vredna svakog trenutka. Po osvajanju vrha nakon polučasovnog zadržavanja i uživanja u pogledu koji pleni, predviđen je povratak nazad istim putem i dolazak na Tjentište oko 16:00 gdje je organizovan ručak u restoranu "Jezero" pokraj najvećeg bazena otvorenog tipa na Balkanu. Nakon ručka sledi transfer nazad do Foče do 18:00, gde se aranžman i završava.

Plan aranžmana

1.
dan

Dolazak u Foču i prihvat gostiju u agenciji u gradu u poslepodnevnim satima od 15:00-18:00.

Nakon prihvata i kratke pauze za kafu, nastavak puta do Šćepan Polja, gde je na graničnom prelazu predviđeno parkiranje Vaših osobnih automobila na siguran parking sa čuvarskom službom i odakle je dalje organizovan prevoz agencijskim terenskim vozilima do kampa do 19:00.

Vožnja u prijatnom ambijentu kroz kanjon reke Tare.

Smeštaj u rafting kampu u planinskim kućicama (bungalovima).

U večernjim satima, oko 20:00, planirana je večera (na meniju etno specijaliteti lokalnog kraja, mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak), nakon čega sledi celovečernje druženje uz vatru, muziku i noćenje.

2.
dan

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11:30, gde svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 2 do 3 sata sa pauzama za fotosafari, kupanje i osveženje.

Na završnici raftinga, oko 15:00, na Šćepan Polju, na ušću Pive i Tare, organizovan je transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad u rafting kamp gde je obezbeđen ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, jagnjetina, riba i drugi etno specijaliteti).

Nakon ručka je predviđen popodnevni odmor, kupanje, pecanje i lagana šetnja oko rafting kampa, a po želji gostiju moguća je i oraganizovana poseta starom visećem mostu na Tari u blizini rafting kampa.

U 21:00 je planirana zajednička večera uz celovečernje druženje uz muziku "uživo", vatru i noćenje.

3.
dan

Nakon doručka do 07:00, sledi pakovanje i priprema za polazak u osvajanje planine Maglić, koji je sa svojih 2386 metara nadmorske visine najveći vrh u Bosni i Hercegovini.

Polazimo transferom terenskim vozilima do Mrkalj klada, odakle sledi treking tura i uspon uz "Poštarev put" do samog vrha Maglića. Tura je kondiciono zahtjevna i traje nekih 3 do 3,5 sata u jednom pravcu, ali je vredna svakog trenutka.

Po osvajanju vrha nakon polučasovnog zadržavanja i uživanja u pogledu koji pleni, predviđen je povratak nazad istim putem i dolazak na Tjentište oko 16:00 gdje je organizovan ručak u restoranu "Jezero" pokraj najvećeg bazena otvorenog tipa na Balkanu.

Nakon ručka sledi transfer nazad do Foče do 18:00, gde se aranžman i završava.

Napomene:

  • Navedene satnice u aranžmanu, kao i sami ponuđeni program aranžmana samo su orijentacioni i podložni su izmenama u skladu sa Vašim potrebama i zahtevima

  • Program aranžmana se može samoinicijativno produžiti ili kombinovati sa drugim aranžmanima iz naše ponude

  • Ponuđeni program je validan i operativan za realizaciju tokom cele sedmice, ne samo danima vikenda

  • Za ovaj program ne postoji zahtev za minimalnim brojem učesnika na aranžmanu

  • Plaćanje se vrši u KM ili EUR

  • Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA agencije ’"Encijan", usaglašeni sa Zakonom o turizmu Bosne i Hercegovine

Rezervišite aranžman

Lokacija

Rafting kamp "Encijan" smešten je u donjem delu kanjona reke Tare, na njenoj bosanskoj - desnoj obali.

Petnaestak kilometara nizvodno, nalazi se granični prelaz Šćepan Polje, odakle se odvaja jedan od pristupnih puteva, kojim je moguće doći do našeg kampa.

Pomenuti pravac proteže se crnogorskom stranom kanjona Tare i završava u mestu Brštanovica.

Jedan njegov deo presvučen je asfaltom, dok je ostatak makadam.

Drugi putni pravac vodi od Foče do Brštanovice, odnosno rafting kampa "Encijan", u dužini od 52 km.