Aranžmani

Kanjon Tare, prašuma Perućica i NP "Sutjeska"

Usudi se kročiti u džunglu!

Rezervišite aranžman

Usudi se kročiti u džunglu! Poslednji dragulj netaknute prirode.

Hiking kroz jednu od poslednjih preostalih prašuma u Evropi. Jeep safari i fotosafari kroz Nacionalni park "Sutjeska", u kombinaciji sa raftingom na Tari.

Plan aranžmana

1.
dan

Dolazak u Foču i prihvat gostiju u agenciji u gradu u poslepodnevnim satima od 15:00-18:00.

Nakon prihvata i kratke pauze za kafu, nastavak puta do Šćepan Polja, gde je na graničnom prelazu predviđeno parkiranje Vaših osobnih automobila na siguran parking sa čuvarskom službom i odakle je dalje organizovan prevoz agencijskim terenskim vozilima do kampa do 19:00.

Vožnja u prijatnom ambijentu kroz kanjon reke Tare.

Smeštaj u rafting kampu u planinskim kućicama (bungalovima).

U večernjim satima, oko 20:00, planirana je večera (na meniju etno specijaliteti lokalnog kraja, mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak), nakon čega sledi celovečernje druženje uz vatru, muziku i noćenje.

2.
dan

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11:30, gde svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 2 do 3 sata sa pauzama za fotosafari, kupanje i osveženje.

Na završnici raftinga, oko 15:00, na Šćepan Polju, na ušću Pive i Tare, organizovan je transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad u rafting kamp gde je obezbeđen ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, jagnjetina, riba i drugi etno specijaliteti).

Nakon ručka je predviđen popodnevni odmor, kupanje, pecanje i lagana šetnja oko rafting kampa, a po želji gostiju moguća je i oraganizovana poseta starom visećem mostu na Tari u blizini rafting kampa.

U 21:00 je planirana zajednička večera uz celovečernje druženje uz muziku "uživo", vatru i noćenje.

3.
dan

Nakon doručka do 08:00, sledi pakovanje i priprema za polazak u posetu prašumi Perućici, najvećem prašumskom rezervatu u Evropi.

Vožnja terenskim vozilima do vidikovca "Dragoš sedlo" na 1306 m.n.v. gde nakon parkiranja vozila imamo mogućnost ulaska u samu prašumu do obližnjeg vidikovca, odakle možemo fotografisati vodopad "Skakavac" u srcu prašume.

Po izlasku iz prašume Perućice, sledi vožnja od 15 minuta u kojoj stižemo na vidikovac Prijevor na 1668 m.n.v. odakle pogled "puca" na okolne planine u kojima dominira Maglić, koji je sa svojih 2386 m.n.v. najveća planinu u BiH, zatim Zelengoru i Volujak.

Po dolasku na Prijevor predvidjena je lagana jednočasovna treking tura po visoravni sa posetom starim katunima koji se nalaze u neposrednoj blizini, posle čega sledi zajednički piknik-ručak u prirodi.

Povratak na Tjentište terenskim vozilima je planiran oko 16:00, sa mogućnošću obilaska spomen–istorijskog kompleksa bitke na Sutjesci do 17:00, nakon čega sledi transfer svih učesnika aranžmana do Foče do 18:00, gde se aranžman i završava.

Napomene:

  • Navedene satnice u aranžmanu, kao i sami ponuđeni program aranžmana samo su orijentacioni i podložni su izmenama u skladu sa Vašim potrebama i zahtevima

  • Program aranžmana se može samoinicijativno produžiti ili kombinovati sa drugim aranžmanima iz naše ponude

  • Ponuđeni program je validan i operativan za realizaciju tokom cele sedmice, ne samo danima vikenda

  • Za ovaj program ne postoji zahtev za minimalnim brojem učesnika na aranžmanu

  • Plaćanje se vrši u KM ili EUR

  • Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA agencije ’’Encijan’’, usaglašeni sa Zakonom o turizmu Bosne i Hercegovine

Rezervišite aranžman

Lokacija

Rafting kamp "Encijan" smešten je u donjem delu kanjona reke Tare, na njenoj bosanskoj - desnoj obali.

Petnaestak kilometara nizvodno, nalazi se granični prelaz Šćepan Polje, odakle se odvaja jedan od pristupnih puteva, kojim je moguće doći do našeg kampa.

Pomenuti pravac proteže se crnogorskom stranom kanjona Tare i završava u mestu Brštanovica.

Jedan njegov deo presvučen je asfaltom, dok je ostatak makadam.

Drugi putni pravac vodi od Foče do Brštanovice, odnosno rafting kampa "Encijan", u dužini od 52 km.