Aranžmani

Kanjon Tare (skraćena tura) - Đurđevića Tara, Brštanovica i Šćepan Polje

Prolazak kroz celi kanjon u 2 dana.

Rezervišite aranžman

Prolazak kroz celi kanjon u 2 dana! 

Aranžman je namjenjen svima onima koji i nemaju baš previše vremena, ali bi ipak da dožive impresiju prolaska kompletnog čuvenog kanjona reke Tare u dvodnevnoj varijanti raftinga.

Plan aranžmana

1.
dan

Dolazak u Foču i prihvat gostiju u agenciji u ranim jutarnjim satima oko 07:00, nakon čega sledi prevoz agencijskim terenskim vozilima do Žabljaka i Đurđevića Tare na "Splavište", do početne destinacije za rafting do 10:00.

Po dolasku, slede pripreme za rafting gde svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), nakon čega kreće rafting prvim delom toka Tare u dužini od 30km u trajanju od 3 do 3,5 sata, sa pauzama za fotosafari, kupanje i osveženje.

Dolazak u kamp "Radovan Luka" je predviđen oko 14:00 gde je planirana jednočasovna pauza za ručak, nakon koga sledi rafting drugim delom toka Tare, sa takođe predviđeni pauzama za fotosafari i kupanje, kao i posetu i obilazak najznamenitijih delova kanjona.

Dolazak u rafting kamp "Encijan" (Brštanovica) je predviđen oko 18:00 gde je obezbeđena topla voda za tuširanje i predviđen smeštaj u kampu u planinskim kućicama (bungalovima).

U 20:00 je predviđena zajednička večera (na meniju tradicionalni etno specijaliteti lokalnoga kraja), nakon čega sledi opušteno druženje svih učesnika aranžmana uz domaću rakiju, vatru i muziku "uživo" do duboko u noć.

2.
dan

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11:30, sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 3 do 4 sata sa pauzama za fotosafari, posetu najledenijoj pritoci reke Tare, rečici Šipčanici, kupanje i osvježenje.

Na završnici raftinga, oko 15:00, na Šćepan Polju, na ušću Pive i Tare, i mestu gde nastaje reka Drina, organizovan je prihvat svih učesnika raftinga i obezbeđena topla voda za tuširanje, nakon čega sledi ručak u lokalnom kamp restoranu, gde se nakon ručka, aranžman i završava.

Napomene:

  • Navedene satnice u aranžmanu, kao i sami ponuđeni program aranžmana samo su orijentacioni i podložni su izmenama u skladu sa Vašim potrebama i zahtevima

  • Program aranžmana se može samoinicijativno produžiti ili kombinovati sa drugim aranžmanima iz naše ponude

  • Ponuđeni program je validan i operativan za realizaciju tokom cele sedmice, ne samo danima vikenda

  • Za ovaj program postoji zahtev za minimalnim brojem učesnika na aranžmanu

  • Plaćanje se vrši u KM ili EUR

  • Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA agencije "Encijan", usaglašeni sa Zakonom o turizmu Bosne i Hercegovine

Rezervišite aranžman

Lokacija

Rafting kamp "Encijan" smešten je u donjem delu kanjona reke Tare, na njenoj bosanskoj - desnoj obali.

Petnaestak kilometara nizvodno, nalazi se granični prelaz Šćepan Polje, odakle se odvaja jedan od pristupnih puteva, kojim je moguće doći do našeg kampa.

Pomenuti pravac proteže se crnogorskom stranom kanjona Tare i završava u mestu Brštanovica.

Jedan njegov deo presvučen je asfaltom, dok je ostatak makadam.

Drugi putni pravac vodi od Foče do Brštanovice, odnosno rafting kampa "Encijan", u dužini od 52 km.