Aranžmani

Kanjoning - Hrčavka

Kanjoning u Hrčavkoj!

Rezervišite aranžman

Kanjoning je jedan od najmlađih ekstremnih sportova i podrazumijeva savladavanje kanjona plivanjem, skakanjem sa vodopada, penjanjem, klizanjem, korišćenjem užeta, propinjanjem. Pored zabave ovaj sport nosi i brojne opasnosti, naročito kod većih i zahtijevnijih kanjona u kojima morate proći celi kanjon da biste izašli. Međutim, uz malo pažnje i opreznosti eliminišu se gotovo sve opasnosti koje Vas mogu zadesiti prilikom kanjoninga.

Plan aranžmana

1.
dan

Jutarnja kafa i doručak do 09:30.

Polazak u 10:00.

Vožnja džipovima i kombi busevima u Nacionalni park "Sutjeska" i pauza za kafu i fotografisanje.

Po dolasku pred kanjon svi oblačimo potrebnu opremu: kaciga, neoprenske čizmice, neoprensko odelo.

Vodiči će održati kratak brifing i posle toga krećemo u nezaboravnu avanturu.

Reka Hrčavka izvire u šumovitim predelima istočnih padina planinskog masiva Oboreno točilo sa vrhovima Orlovača (1960 m.n.v.), Kozje Strane (2014 m.n.v.) i južnih padina Planika. Ona vijuga kroz uski kanjon dužine 13,5km, sa ukupnom visinskom razlikom od 1028m, između Orline i Pasa-Lipovog dola, te Stružina i Gradine, lomeći se o njegove kamene litice, tek ponegde malo odahnuvši u modrim virovima, a odmah zatim nastavlja da penuša i huči žureći u susret Sutjesci.

Na tom kratkom putovanju pridružuju joj se brojne reke i potoci, koji se gotovo strmoglavo obrušavaju sa obronaka Treskavca, Orufe, Careve gore i Trebove. Vodotok se odlikuje velikim padovima, brojnim kaskadama i vodopadima, gde ljudska noga retko zalazi.

U kanjonu provodimo oko 5 sati.

Ručak.

Posle ručka sledi povratak u rafting kamp, u večernjim satima.

Napomene:

 • Potrebno je poneti odeću prilagođenu boravku u prirodi
 • Potrebno je poneti obuću za laganju šetnju: patike sa jačim đonom
 • Dnevni ranac, rezervnu majicu, kabanicu i bocu za vodu
 • Sredstva za ličnu higijenu - kremu za zaštitu od sunca i komaraca
 • Fotoaparate i kamere
 • Dobro raspoloženje :)
 • Programi se prema želji mogu menjati
 • Cene programa su okvirne i variraju u zavisnosti od broja učesnika, broja stručnog vođstva, vrstama menija i svim ostalim elementima koji utiču na prilagođavanje konkretnim potrebama i željama svakog pojedinačnog klijenta
 • Prijave i uplate primaju se uz uplatu akontacije 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak pred početak aranžmana
 • U slučaju odustajanja organizator nije dužan vratiti akontaciju
 • Deca do 7 godina ne plaćaju, a deca do 12 godina imaju popust od 30%
 • Napomena za jelovnik: vegetarijansku hranu ili hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite pre početka ili na početku aranžmana
 • Minimum za realizaciju aranžmana je 5 osoba
Rezervišite aranžman

Lokacija

Kamp se nalazi 25 km od Foče na samom graničnom prelazu Šćepan Polje u Crnoj Gori, na putnom pravcu Foča - Šćepan Polje - Plužine - Nikšić - Podgorica - Budva.

U Foču ne ulazite, nego nastavljate pravo 3,5 km do raskrsnice za Sarajevo, a Vi vozite levo preko mosta na reci Bistrici i odvajate se za Nikšić i Trebinje. Vozite se 600 m do sledeće raskrsnice pored koje se nalazi benzinska pumpa "Nešković".

Pravo, put Vas vodi za Tjentište i Trebinje, a Vi skrećete levo preko mosta na reci Drini i posle 80 m nailazite na rakrsnicu gde vas put levo vraća u Foču, a Vi se odvajate desno uz blagu uzbrdicu pored osnovne škole prema Šćepan Polju 20 km.