Aranžmani

Kanjoning - Nevidio

Kanjoning u Nevidio!

Rezervišite aranžman

Kanjoning je jedan od najmlađih ekstremnih sportova i podrazumijeva savladavanje kanjona plivanjem, skakanjem sa vodopada, penjanjem, klizanjem, korišćenjem užeta, propinjanjem. Pored zabave ovaj sport nosi i brojne opasnosti, naročito kod većih i zahtijevnijih kanjona u kojima morate proći celi kanjon da biste izašli. Međutim, uz malo pažnje i opreznosti eliminišu se gotovo sve opasnosti koje Vas mogu zadesiti prilikom kanjoninga.

Plan aranžmana

1.
dan

Jutarnja kafa i doručak do 08:00.

Polazak u 8:30 - vožnja džipovima i kombi busevima preko Plužina do Šavnika i samog kanjona.

Po dolasku pred kanjon svi oblačimo potrebnu opremu: kaciga, neoprenske čizmice, neoprensko odelo. Vodiči će održati kratak brifing i posle toga krećemo u nezaboravnu avanturu.

Kanjon Nevidio je kanjon koji se nalazi u centralnom delu Crne Gore. Udaljen je od rafting kampa "Bodo" 95km. Kanjon Nevidio je deo Male Komarnice koja izvire u podnožju južnog dela Durmitora, tačnije u Dobrom Dolu. Na samom kraju doline počinje kanjon Nevidio i sa pravom nosi ovo ime, jer se Komarnica odjednom gubi u čudno uklesan ulaz i postaje ljudskom oku nevidljiva.

Prvi dodir sa Nevidiom zasenjuje neopisivom lepotom, neobičnom i čudnom na koju čovek nije navikao. Veći deo kanjona nalazi se u večitoj senci. Zbog okomitih stena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Širina kanjona na pojedinim mestima je manja od jednog metra. Pojedini delovi kanjona prolaze se samo uz pomoć alpinističke opreme, te skakanjem sa stena čija visina dostiže do 10m.

U kanjonu provodimo oko 4 sata.

Ručak.

Posle ručka povratak u rafting kamp, u većernjim satima.

Napomene:

 • Potrebno je poneti odeću prilagođenu boravku u prirodi
 • Potrebno je poneti obuću za laganju šetnju: patike sa jačim đonom
 • Dnevni ranac, rezervnu majicu, kabanicu i bocu za vodu
 • Sredstva za ličnu higijenu - kremu za zaštitu od sunca i komaraca
 • Fotoaparate i kamere
 • Dobro raspoloženje :)
 • Programi se prema želji mogu menjati
 • Cene programa su okvirne i variraju u zavisnosti od broja učesnika, broja stručnog vođstva, vrstama menija i svim ostalim elementima koji utiču na prilagođavanje konkretnim potrebama i željama svakog pojedinačnog klijenta
 • Prijave i uplate primaju se uz uplatu akontacije 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak pred početak aranžmana
 • U slučaju odustajanja organizator nije dužan vratiti akontaciju
 • Deca do 7 godina ne plaćaju, a deca do 12 godina imaju popust od 30%
 • Napomena za jelovnik: vegetarijansku hranu ili hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite pre početka ili na početku aranžmana
 • Minimum za realizaciju aranžmana je 5 osoba
Rezervišite aranžman

Lokacija

Kamp se nalazi 25 km od Foče na samom graničnom prelazu Šćepan Polje u Crnoj Gori, na putnom pravcu Foča - Šćepan Polje - Plužine - Nikšić - Podgorica - Budva.

U Foču ne ulazite, nego nastavljate pravo 3,5 km do raskrsnice za Sarajevo, a Vi vozite levo preko mosta na reci Bistrici i odvajate se za Nikšić i Trebinje. Vozite se 600 m do sledeće raskrsnice pored koje se nalazi benzinska pumpa "Nešković".

Pravo, put Vas vodi za Tjentište i Trebinje, a Vi skrećete levo preko mosta na reci Drini i posle 80 m nailazite na rakrsnicu gde vas put levo vraća u Foču, a Vi se odvajate desno uz blagu uzbrdicu pored osnovne škole prema Šćepan Polju 20 km.