Aranžmani

Maglić, najviši vrh Bosne i Hercegovine

Rezervišite aranžman

Maglić, planina sa vrhom visokim 2386m, najveći je vrh Bosne i Hercegovine. Planina koja dominira svim ostalim, brojnim, visokim, divljim i lepim planinama Nacionalnog parka "Sutjeska". Impresivna stenovita piramida mami ljude željne istinskih uzbuđenja na uspon i nudi bogatstvo spoznaja o njima samim, te o veličini, beskrajnosti, ali i krhkosti prirode i čoveka.

Planina Maglić se nalazi između reka Pive, na istoku, Drine, na severu, i Sutjeske, na zapadu. Na jugu se naslanja na planine Bioč i Volujak. Na istoku planina se spušta u dolinu Mratinje, gde se nalazi velika brana na reci Pivi.

Maglić pruža realnu mogućnost intenzivnog doživljaja neposrednog susreta sa prirodom u svoj njenoj lepoti i divljini. Ovaj put je u kategoriji osiguranih planinarskih puteva "via feratta" i predstavlja najbliži i najpopularniji uspon na vrh. Dobro je markiran, te pruža značajnu sigurnost u orijentaciji. U letnjim uslovima uspon ovim putem traži dobru tehniku penjanja u planinama, dobro planinarsko iskustvo, pouzdano vođstvo i značajnu pažnju.

AKTIVNOSTI: Trekking, Hiking, Jeep safari i fotosafari

TRAJANJE: Trekking i Hiking 4 sata - Ukupno trajanje izleta 6-8 sati

VELIČINA GRUPE: Minimum dve osobe - Maksimum po dogovoru

Napomene:

  • Zahtevan planinarski uspon

  • Neophodna dobra fizička pripremljenost

  • U mogućnosti ste doplatiti za doručak, večeru ili noćenje

  • Za ovaj izlet od opreme preporučujemo: mali ruksak, jaknu za vetar i kišu, planinarsku obuću, planinarske štapove, šešir ili kapu i flašu za vodu koja nije od stakla, te kupaće kostime

Rezervišite aranžman

Lokacija

"Divlja rijeka" je rafting kamp smešten u kanjonu Tare.

Nalazi se u blizini Šćepan Polja, odnosno granice između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Njena lokacija je samo nekoliko metara udaljena od mesta gdje se Piva i Tara spajaju u reku Drinu.