Aranžmani

Rafting vikend + Sarajevo

Garantovani organizovani polasci svakog vikenda iz Novog Sada i Beograda.

Rezervišite aranžman

Plan aranžmana

1.
dan

Polazak iz Novog Sada, sa parkinga kod lokomotive u 08:00 i vožnja prema Beogradu. Prevoz se obavlja visokopodnim autobusima i minibusevima visoke turističke klase.

U 09:30 sledi polazak iz Beograda.

Lagana vožnja prema Bijeljini i etno selu Stanišići. Obavljanje neophodnih graničnih formalnosti.

Dolazak u etno selo u prepodnevnim časovima.

Obilazak autentičnog sela i njegovih lepota - veštačko jezero, Nojeva arka, stanica Podlugovi, veličanstveni hotel Pirg, autentične kolibe. Predlažemo da se okrepite i odmorite, a pre svega da dobro upijete lepote ovog jedinstvenog mesta.

Nastavak puta prema Sarajevu.

Dolazak u poslepodnevnim časovima.

Ovde ćemo imati priliku da obiđemo čuvenu Baščaršiju, staro kulturno i istorisko jezgro grada. Obići ćemo Latinski most, mesto gde je "ispaljen prvi hitac u Prvom svetskom ratu" odnosno mesto atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Posetićemo kuću Inata, Sebilj, Baščaršisku džamiju, Gazi Husrev begovu džamiju, Safat kulu, Katedralu Isusovog srca, Srpsku sabornu crkvu.

Sledi slobodno vreme do polaska u rafting kamp.

Nakon što smo se odmorili i okrepili, nastavljamo put ka našem rafting kampu.

Dolazak u kasnim večernim časovima.

Predlažemo da se dobro odmorite, jer sutra nas čeka uzbudljiv i dinamičan dan.

Noćenje.

2.
dan

Sa prvim jutarnjim zracima videćete i lepote rafting kampa, koje možda niste uspeli da vidite prilikom dolaska u večernjim satima. Rafting kamp je uređen u etno stilu, sa drvenim bungalovima, sakrivenim u hladovini drveća koje nas okružuje, a nadnesenim na rekom Drinom, koja mirno prolazi pored našeg rafting kampa i poziva Vas na druženje svojom kristalno čistom bojom. Ukoliko pogledate malo bolje na samo nekoliko desetina metara videćete mesto Sastavke, gde reka Tara ljubi reku Pivu, čineći Drinu.

Za doručak ćete imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja. Domaću hranu iz obližnjih sela. Domaću pršutu, uštipke, domaći med, jaja, pite sa sirom - sve ono što će Vam dati neophodnu energiju, jer avantura zvana rafting, ubrzo nakon toga počinje.

Nakon doručka,podeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svako dobija neoprenska odela, čizme od neoprena, prsluke za spasavanje i kacige - opremu koja je specijalno namenjena za duži boravak u vodi i koja će Vas zaštiti od hladne vode reke Tare.

Zatim sledi odlazak, našim džipovima do Brštanovice - početne tačke ove uzbudljive avanture. Brštanovica se nalazi u Crnoj Gori, oko 25 km od našeg rafting kampa (reka Tara je granična reka između Bosne i Hercegovine i Crne Gore) i zbog toga je neophodno da ponesete svoja lična dokumenta, ali ne brinite, ukoliko zaboravite, naši ljubazni vodiči su tu da vas podsete na sve formalnosti koje Vas čekaju.

Dolazak u Brštanovicu.

Sledi kratak brifing koji će održati naši licencirani skiperi o sigurnosti i pravilima ponašanja na čamcu. Čamci koji se koriste na raftingu su profesionalni čamci koji su napravljeni specijalno za rafting i namenjeni su da izdrže razigrane bukove reke Tare.

Na samom raftingu Vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćeliije, Borovi, Varda), koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih će te doživeti pravi osećaj avanture i adrenalina. Duboko Vas ohrabrujemo da na sam spust ponesete svoje fotoaparate sa kojim će te zabeležiti ove uzbudljive momente. Ne brinite za sigurnost svojih aparata, jer se na svakom čamcu nalaze vodootporne vreće gde ih možete ostaviti.

Ukoliko ste zaboravili da ponesete nešto za piće, slobodno se nagnite nad čamac i zahvatite osvežavajuću vodu reke Tare, jer je njena voda celom dužinom sliva pitka, zbog čega je reka Tara i dobila naziv „suza Evrope“.

Negde na polovini spusta napravićemo pauzu i videti ko ima hrabrosti da prođe "test muškosti", odnosno da se okupa u ledenim vodama pritoke Tare, u bazenu vodopada čija temperatura iznosi ledenih 5°C.

Nakon neka 3-4 sata, koliko traje sam spust, dolazimo u podnožje našeg rafting kampa.

Sledi razduživanje opreme, a topla voda će Vam posle hladne vode reke Tare neizmerno prijati.

Ručak. Ponovo su na meniju specijaliteti našeg podneblja - domaća čorba, teletina ispod sača, jagnjetina sa ražnja.

Sledi slobodno vreme za odmor da biste povratili snagu od uzbudljive avanture, a za one koji još uvek imaju snage, na raspolaganju su tereni za mali fudbal i odbojku.

Večera. Kao i do sada domaća hrana - sveža pastrmka, gulaš, mešano meso.

Sledi druženje uz logorsku vatru i muziku. Savetujemo da obavezno ponesete topliju garederobu, jer, iako su dani veoma topli, noći umeju da nas iznenade svojom hladnoćom.

Noćenje.

3.
dan

Doručak. Da li ima potrebe da napominjemo da je hrana ovog podneblja raj za oči?

Posle doručka slede fakultativni poludnevni izleti (ukoliko želite da idete, a ako ostajete u rafting kampu, možete uživati na plaži ispod rafting kampa ili se zabaviti na sportskim terenima):
- Ponovni odlazak na rafting – 30 EUR
- Obilazak Nacionalnog parka "Sutjeska" i prašume Perućice (fotosafari, vodopad Skakavac, vidikovac Prijevor) – 30 EUR
- Obilazak kanjona Pive, Pivskog jezera i manastira Piva – 20 EUR

Nakon povratka sa nekog od ovih izleta, sledi polazak za Srbiju.

Prilikom povratka prvu pauzu ćemo napraviti u Višegradu. Prošetaćemo mostom o kome smo nekada davno čitali u knjizi našeg jedinog nobelovca Ive Andrića - "Na Drini ćuprija". Upoznaćemo se sa mostom, saznaćete ko stoji iza njegove gradnje i kakvu istoriju nam most priča. Obići ćemo i novoizgradjeni Andrićgrad ili Kamengrad, grad izgrađen po zamisli našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice, a u spomen na Iva Andrića kako mu I samo ime govori.

Sledi obavljanje graničnih formalnosti, a zatim i druga pauza. Ovaj put obilazimo Mećavnik ili Drvengrad, takođe grad izgradjen po zamisli Emira Kusturice a za potrebe snimanja filma "Život je čudo".

Lagana vožnja do Beograda i Novog Sada gde je predviđen dolazak u kasnim večernjim satima.

Napomene:

 • Bez troškova otkazivanja

 • Besplatno korišćenje saune

 • Veliki broj LUX bungalova sa sopstvenim kupatilom

 • Popusti za dame

 • Jedini imamo garantovane polaske svakog vikenda

 • Otvoreni smo 24/7

 • Domaća hrana i specijaliteti

 • Plaćanje na listu mesta

 • Licencirani skiperi

 • Odobravamo popuste za grupe i porodice

 • Besplatan Wi-Fi u celom rafting kampu

 • Profesionalno organizovanje Team Buildinga

 • Dugogodišnje iskustvo organizovanja raftinga

 • Ukoliko ste vegetarijanac, vegan ili ste na specijalnom režimu ishrane, molimo Vas da nam pošaljete napomenu prilikom rezervacije ili prilikom dolaska u rafting kamp

 • Za realizaciju aranžmana ne postoji minimalan broj učesnika, možete biti i sami

 • Prethodno iskustvo nije potrebno i ne morate biti plivač

Rezervišite aranžman

Lokacija

Udaljeni smo 23 km od Foče i 2 km od Šćepan polja, graničnog prelaza između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.