Aranžmani

Sa vrha Tare

Garantovani organizovani polasci svakog vikenda iz Novog Sada i Beograda.

Rezervišite aranžman

Spust celim Tokom Tare - 84 km raftinga!

Plan aranžmana

1.
dan

Dolazak u kamp u poslepodnevnim časovima.

Zaduživanje ključeva od bungalova.

Smeštaj.

Večera. Na meniju su specijaliteti domaćeg podneblja - pastrmka na žaru, gulaš, mešano meso.

Druženje uz logorsku vatru i muziku.

Upoznavanje sa vodičem i planom za naredni dan.

Savetujemo da se dobro odmorite, naspavate i okrepite, jer nas sutra čeka uzbudljiv dan.

Noćenje.

2.
dan

Rano ustajanje i doručak polazak ka Šljivanskom, mestu odakle Tara postaje plovna, a koje je polazna tačka naše ekspedicije kroz najdublji kanjon Evrope, a drugi po dubini u svetu (posle kanjona Kolorada).

Prelazimo preko Pivske planine, Durmitora i Žabljaka, a uz put stajemo na nekoliko fantastičnih vidikovaca.

Šljivansko ili Splavište je mesto duboko u unutrašnjosti Crne Gore, na putu Žabljak - Mojkovac.

Na rafting krećemo po dolasku, plan nam je da za taj dan pređemo oko 40% puta (4-7 sati) raftinga. Pre početka raftinga, svaki putnik dobija neophodnu rafting opremu. Obavezna rafting oprema podrazumeva kacigu, prsluk za spasavanje i veslo, dok dodatna oprema koju dobijate podrazumeva neoprensko odelo i neoprenske čarape.

Drugog dana ekspedicije prolazimo ispod impozantnog mosta na Đurđevića Tari (145m) koji je vremenom postao jedan od simbola reke Tare.

Odmah potom nailazimo na kanjon reke Ljutice, najkraće reke na svetu koja izlazi iz stena i sa ogromnom brzinom i pod velikim pritiskom se sliva u Taru. Kako idemo, tako nailazimo na Trešnjevičke bukove, buk Bijele Ploče, buk Crne Ploče, buk Aranđel, buk Obodina, Mašova vrela, Bijela vrela, Crna vrela. Proći ćemo i pored Lazinog kamena, mesta gde je Tara najuža i najdublja. Slede Ninkovića luka, mnogobrojne sigei kanjon reke Drage. Sve je to sastavni deo puta do Radovan Luke.

Prvo veče pristajemo u kamp na Radovan luci. Noćenje je u motelu. Motel je sagrađen duboko u kanjonu Tare i okružen je fenomenalnom okolinom.

U sklopu putovanja organizovani su ručak na obali Tare i večera u kampu na Radovan luci.

Veče provodimo uz umirujući šum reke, odsečeni od civilizacije, duboko u kanjonu Tare.

3.
dan

Doručak.

Nakon doručka, nastavljamo sa našom rafting avanturom. Trećeg dana prelazimo drugu polovinu preostalog dela puta. Na vodi provodimo 3-4 sata.

Nakon početnih bukova, buka Đurašice i buka Gradine nailazimo na Tepačke bukove i prolazimo ispod starog pešačkog mosta u Tepcima. Kod Tepaca, u mestu koje se zove Obzir, kanjon Tare se vije do oblaka i dostiže svoju najveću dubinu od oko 1400m! U tom trenutku se nalazite u najdubljem kanjonu Evrope.

Posle Šiljevačkog i buka Lizavice dolazimo do Bajlovića siga, dragulja u kanjonu Tare, vodopada koje se u dužini od oko 100m i visine od oko 30m ulivaju u Taru preko brojnih stena obraslih mahovinom. Na Bajlovića sigama pravimo pauzu da bi smo obišli jedinstven prirodni fenomen koji se nalazi na samom izvorištu rečice od koje nastaju sige. Naime, nedaleko od samog vodopada nalazi se ogromna pećina sa impozantnim jezerom sakrivenim duboko u njoj. Rečica koja pravi Bajlovića sige ističe iz tog jezera. Prizor od koga zastaje dah je vodopad sakriven unutar pećine koji izvire iz stena i sliva se u jezero.

Nakon obilaska pećine, nastavljamo avanturu. U daljem toku dolazimo do Markovića mlina, Jovičića i Ninkovića siga, Nozdrućkih bukova pa sve do Brštanovice.

Od Brštanovice sledi najuzbudljiviji deo Tare za rafting - njenih poslednjih 20km toka. Kako krećemo dolaze Brštenovački buk, pa buk Borovi - najduži i najopasniji buk na Tari, buk Varda, buk Ćelije, Mladički buk, Vjernovića buk, buk Grab i dolazimo do Manitih vrela. Još jedan od dragulja u kanjonu, vodopadi koji se sa preko 20m stropoštavaju u Taru uz ogromnu huku i lepotu!

Odmah nakon Manitih vrela dolazimo na Uzlup, mesto gde je nekada bila brana - ustava na Tari, gde su se zaustavljali balvani i otpremali dalje rekom. Danas brane više nema, porušena je u ogromnoj poplavi, i njeni ostaci se vide po koritu reke.

Nakon Uzlupa dolazimo do Šipčaničkih bukova, šipčaničkog potoka i vodopada, sa temperaturom koja ni u najtoplijim letnim mjesecima ne prelazi 4 stepena Celzijusa! Još par bukova nas deli do kraja Tare, do njenog sastanka sa Pivom i rođenja Drine.

Uzbuđenje nas čeka na Čegrlima, Milutinovom kamenu, bukovima pod mlinom, Krsmanovom kamenu, i još nekoliko nezaustivljivih bukova Tare.

Nakon sastavaka sa Pivom nastaje Drina i čeka nas još par kilometara raftinga Drinom do našeg rafting kampa.

U popodnevnim satima pristajemo u naš rafting kamp, odakle smo i krenuli na putovanje.

U rafting kampu nas čeka spremljen topao ručak, koji će nam okrepiti sva čula i sa kojim ćemo završiti našu uzbudljivu avanturu.

Napomene:

 • Ukoliko ste vegetarijanac, vegan ili ste na specijalnom režimu ishrane, molimo Vas da nam pošaljete napomenu prilikom rezervacije ili prilikom dolaska u rafting kamp

 • Za realizaciju aranžmana ne postoji minimalan broj učesnika, možete biti i sami

 • Prethodno iskustvo nije potrebno i ne morate biti plivač

 • Bez troškova otkazivanja

 • Besplatno korišćenje saune

 • Veliki broj LUX bungalova sa sopstvenim kupatilom

 • Popusti za dame

 • Jedini imamo garantovane polaske svakog vikenda

 • Otvoreni smo 24/7

 • Domaća hrana i specijaliteti

 • Plaćanje na listu mesta

 • Licencirani skiperi

 • Odobravamo popuste za grupe i porodice

 • Besplatan Wi-Ffi u celom rafting kampu

 • Profesionalno organizovanje Team Buildinga

 • Dugogodišnje iskustvo organizovanja raftinga

Rezervišite aranžman

Lokacija

Udaljeni smo 23 km od Foče i 2 km od Šćepan polja, graničnog prelaza između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.