Aranžmani

Trodnevni aranžman sa kanjoningom i raftingom

Rezervišite aranžman

Sam kanjon Hrčavke je potpuno divlji kanjon koji se nalazi u Nacionalnom parku "Sutjeska", a istražen je tek prie nekoliko godina. Ture kanjoninga se organizuju tek od 2013. godine. Kanjon Hrčavke je poslednji osvojeni kanjon u Evropi!

Kanjon Hrčavke se nalazi na svega 10 km vazdušne linije od rafting kampa "Ivona", a vožnja do kanjona traje oko 1 sat. Bogata tradicionalna kuhinja sa 42 km raftinga. Dve reke, Tara i Drina, i nezaboravan dan za rafting koji ćete dugo pamtiti i prepričavati.

Plan aranžmana

1.
dan

Doček gostiju do 19:00 u rafting kampu "Ivona" (preporučena neobavezujuća satnica), koji se nalazi na 20 km od Foče, na obali reke.

Smeštaj u bungalove, slobodno posle podne i veče. Rafting kamp poseduje lepo uređene terene za mali fudbal i odbojku, te stazu sa klupama pored reke. Čitav kompleks se nalazi na samoj obali, sa restoran-terasom nadnesenom nad rekom.

Večera od 20:00, druženje uz vatru i muziku po želji. Za večeru ćete probati razne specijalitete karakteristične za ovo podneblje, spremljene na licu mesta od svežih organskih namirnica iz okoline kanjona i samog kanjona Tare.

2.
dan

Doručak do 09:00.

Polazak terenskim vozilima u pravcu kanjona Hrčavka.

Po dolasku na rub kanjona, presvlačimo se u kompletnu opremu za kanjoning i nakon brifinga ulazimo u kanjon.

Prolazak kroz kanjon traje oko 5-6 sati, u zavisnosti od broja učesnika kao i od fizičke spremnosti učesnika. Kroz kanjon se prolazi uz savladavanje raznih atraktivnih prepreka, skokova niz prirodne vodopade, a na pojedinim delovima potrebna je i alpinistička oprema. Predviđene su i pauze za predah, fotografisanje.

Po izlasku iz kanjona, sledi povratak do vozila koja spremna čekaju na odredištu i presvlačenje u suvu garderobu.

Povratak u rafting kamp "Ivona".

Bogat ručak u rafting kampu "Ivona".

Posle ručka slobodno vreme za odmor, šetnju, kupanje ili rekreaciju.

Večera od 20:00. Posle jakog ručka u znaku planinskog mesa, za večeru imamo potočnu pastrmku na žaru, pečeni krompir i kajmak, a naša rakiju od divljih krušaka je nadeleko čuvena. Naravno, i sva ostala pića - sokovi i pivo.

3.
dan

Doručak do 09:00 sa specijalitetima ovog podneblja koje nemate priliku nigde drugo da probate. Domaći vrući uštipci sa kajmakom, pogače ispod sača, zatim sirnice iz pekare na drva i još mnogo toga. Dakle doručak je na bazi domaćinskog stola (poboljšana verzija švedskog stola).

Posle doručka gosti uz pomoć skipera biraju opremu za rafting, obavezne sigurnosne prsluke, kacige, neoprenska odela, neoprensku obuću.

Prevoz terenskim vozilima do Brštanovice, početne tačke za rafting.

10:00 Pre polaska skiperi će održati brifing kojim će goste provesti kroz tehnike veslanja, način sedenja i ponašanja u čamcu, ponašanje u raznim situacijama, ukratko, kratki kurs raftinga.

Krećemo na rafting i u nekoliko sati prolazimo najatraktivniji deo kanjona i reke Tare. Obilazimo vodopad Šipčanica, stajemo radi fotografisanja i kupanja.

Posle 21 km raftinga pristajemo u rafting kampa "Ivona".

Tuširanje i presvlačenje.

Tradicionalan ručak koji počinje sa domaćom supom, zatim gulaš od tri vrste mesa (čuvamo recept). Prasetina, jagnjetina ili teletina sa krompirićima, salata, desert.

Završetak aranžmana posle ručka.

Napomene:

  • Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 2 osobe ili se mozete prikljuciti postojecoj grupi

  • Minimalna preporučena starost učesnika je 8 godina

  • Prethodno iskustvo nije potrebno

  • Cene su izražene u evrima po osobi. Svi aranžmani se uz dogovor mogu produžiti, kombinovati i sl.

  • Zadržavamo pravo procene da li osoba ima minimum fizičke spremnosti za kanjoning

  • Mesto polaska: Rafting kamp "Ivona"

  • Početak ture: 19:00

  • Završetak ture: Oko 18:00 - po ručku

  • Garderoba: Ponesite kupaći kostim za rafting - Od nas dobijate ostalu opremu

Rezervišite aranžman

Lokacija