Aranžmani

U srcu kanjona Tare - Hit program

Program za prave ljubitelje prirode! Doživite sjajan i nezaboravan provod!

Rezervišite aranžman

Da biste osetili spoj avanture i adrenalina ili uživali u čarima netaknute prirode ili osetili mir, tišinu i spokoj umesto gužve i buke u gradovima i da na kratko zaboravite nemilosrdni tempo savremenog života, a da dugo pamtite lepotu planinskih i seoskih idiličnih pejzaža i lepotu nedodirnute prirode, organizovali smo trodnevni aranžman.

Jeep i fotosafari kanjonima Tare i Sušice i rafting na najuzbudljivijem i najatraktivnijem delu vodotoka Tare u dužini od 50 kilometara.

Plan aranžmana

1.
dan

Dolazak u rafting kamp u popodnevnim satima i domaća rakija za dobrodošlicu.

Upoznavanje sa okolinom i smeštaj.

Večera (lovački gulaš sa prilozima i salatom), zabava uz muziku do kasno u noć.

Noćenje u bungalovima.

2.
dan

Jutarnja kafa, doručak do 08:00 – specijaliteti domaće kuhinje (pršut, slanina, kobasica, jaja, sir, čaj) i krećete u avanturu!

JEEP I FOTO SAFARI TURA:

Vožnja džipovima na vidikovac Čolova greda (1062 m.n.v.) gde imamo predivan panoramski pogled prema satavcima reka Tare, Pive i Drine.

Kroz selo Crkvičko Polje (1110 m.n.v.) seoskim putem idemo na: Borje (1418. m.n.v.) i selo Nikovići (1365 m.n.v.).

Iznad sela Nedajna (1439 m.n.v.) nalazi se vidikovac Ivovac (1480 m.n.v.) sa koga se pruža pogled na kanjon Sušice dubok 800m, a dugačak 14km i predivan pogled na obronke Durmitora.

Silazak u kanjon Sušice do planinarskog doma i Sušičkog jezera.

Iz kanjona Sušice nastavak vožnje preko sela Mala Crna Gora (1500 m.n.v.) do vidikovca ispod Štuoca (2010 m.n.v.) gde se pruža fantasičan pogled na kanjon Tare.

Zaustavljanje i fotografisanje kanjona.

Naša Jeep i fotosafari tura nastavlja se do najlepšeg vidikovca na Tari – Ćurevac (1625 m.n.v.)– vidikovac sa najljepšim pogledom na kanjon.

Ispod vidikovca je selo Tepca. Selo je rajski kutak u srcu planina, klima je blaga, župska, zemlja plodna i u izobilju ima i voća i povrća. Iz ovog sela su preci slavnog Vojvode Živojina Mišića.

U Radovan Luci se završava naša Jeep safari tura, a počinje naše druženje sa Tarom.

RAFTING TAROM (50km):

Rafting u srcu kanjona Tare, bez prisustva civilizacije i u ovaj deo Tare je moguće ući samo plovnim sredstvima.

Presvlačenje u opremu za rafting u kampu Radovan Luka. Svaki učesnik dobija neoprensko odelo, neoprenske čizme, prsluk, kacigu i, zatim, krećete u avanturu.

Formiranje timova za rafting, upoznavanje sa skiperom (veslačem) i načelima timskog rada. Čamci su kapaciteta za 8 osoba i važno je da se učesnici raftinga pridržavaju uputa skipera.

Ukrcavanje u čamce do 12:00 i početak raftinga.

Prvi deo u dužini od 35km je nedodirnuti deo, bez prisustva civilizacije. Dubina kanjona ispod vrha Obzir je 1300m i tu je kanjon najdublji, a najlepši deo kanjona su Bajlovića sige – prirodni dragulj, te Tepački bukovi, Poskok bar, vodopad Nozdruć, Jovičića sige.

Ručak je na nekom predivnom mestu kanjona Tare koje Vi sami odaberete.

Drugi deo raftinga je na najatraktivnijem delu Tare u dužini od 15km gde nas očekuje mnogo lepih uzbuđenja – kao što su bukovi (brzaci) Ćelije, Borovi, Vjernovići, Varda, Čegrlo i dr.

Rafting ćemo upotpuniti sa pauzama za kupanje, plivanje, fotografisanje i odmor na Bajlovića sigama, Manitim vrelima i Šipčaničkom potoku.

Dolazak u rafting kamp "Bodo" oko 18:00, tuširanje toplom vodom i presvlačenje.

Večera – specijaliteti domaće i orijentalne kuhinje: splavarska čorbica, kombinacija teletine iz sača i pastrmka iz tanjirače, salata, prilozi.

Zabava uz muziku do kasno u noć i noćenje u bungalovima.

3.
dan

Jutarnja kafa i doručak (pršut, slanina, kobasica, jaja, sir, čaj).

Spremanje stvari i povratak učesnika raftinga.

Napomene:

Šta poneti na rafting:

 • Ako na rafting dolazite u maju ili junu obavezno poneti topli veš i toplu jaknu
 • Ako na rafting dolazite u julu, avgustu ili septembru, obucite se sportski: trenerka, duks, majica, patike ili sandale
 • Poneti peškir (ubrus) da se posle raftinga posušite
 • Sredstva za ličnu higijenu - kremu za zaštitu od sunca
 • Muškarci kupaće gaćice ili šorts, a devojke kostime,koje oblačite ispod rafting neoprenskog odela
 • Fotoaparate i kamere koje u toku raftinga spremamo u zaštitne vreće zbog bezbednosti
 • Dobro raspoloženje :)

Šta poneti na Jeep safari, fotosafari i planinarenje:

 • Potrebno je poneti odjeću prilagođenu boravku u prirodi
 • Potrebno je poneti obuću za laganju šetnju sa jačim đonom
 • Sredstva za ličnu higijenu - kremu za zaštitu od sunca
 • Fotoaparate i kamere

Opšte napomene:

 • Svi učesnici raftinga potrebno je da se pridržavaju uputa vodiča (skipera)
 • Vodiči (skiperi) su licencirani IRF vodiči
 • Posedujemo najsavremeniju opremu za rafting, atestiranu i proizvedenu kod poznatih svetskih proizvođača tako da garantujemo maksimalnu sigurnost na raftingu
 • Svi učesnici na raftingu obavezni su zadužiti: zaštitnu kacigu, sigurnosni prsluk i veslo
 • Zavisno od vremenskih uslova na raspolaganju su Vam: duga ili kratka neoprenska odela, neoprenske čizme ili papuče, nepromočive jakne i kabanice.
 • Ne snosimo odgovornost za eventualno oštećenje ili izgubljenu foto, tehničku ili bilo koju drugu opremu učesnika raftinga
 • Programi se prema želji mogu menjati
 • Cene programa su okvirne i variraju zavisno od broja učesnika, broja stručnog vođstva, vrstama menija i svim ostalim elementima koji utiču na prilagođavanje konkretnim potrebama i željama svakog pojedinačnog klijenta
 • Prijave i uplate primaju se uz uplatu akontacije 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak pred početak aranžmana
 • U slučaju odustajanja organizator nije dužan vratiti akontaciju
 • Napomena za jelovnik: vegetarijansku hranu ili hranu koja isključuje određene namirnice i slično molimo da poručite pre početka ili na početku aranžmana
Rezervišite aranžman

Lokacija

Kamp se nalazi 25 km od Foče na samom graničnom prelazu Šćepan Polje u Crnoj Gori, na putnom pravcu Foča - Šćepan Polje - Plužine - Nikšić - Podgorica - Budva.

U Foču ne ulazite, nego nastavljate pravo 3,5 km do raskrsnice za Sarajevo, a Vi vozite levo preko mosta na reci Bistrici i odvajate se za Nikšić i Trebinje. Vozite se 600 m do sledeće raskrsnice pored koje se nalazi benzinska pumpa "Nešković".

Pravo, put Vas vodi za Tjentište i Trebinje, a Vi skrećete levo preko mosta na reci Drini i posle 80 m nailazite na rakrsnicu gde vas put levo vraća u Foču, a Vi se odvajate desno uz blagu uzbrdicu pored osnovne škole prema Šćepan Polju 20 km.