Smeštaj

Rafting kamp "Encijan"

Za ljubitelje prirode i ljude željne avanture, odmora i isključenja od civilizacije.

Rezervišite smeštaj

Rafting kamp "Encijan" postoji i poseduje tradiciju dugu skoro 15 godina i hiljade zadovoljnih turista samo po jednoj sezoni.

Na polaznoj tački za rafting rekom Tarom, u samom srcu kanjona, kilometrima daleko od savremene civilizacije i na samom početku najuzbudljivije rafting deonice nalazi se Brštanovica i na njoj rafting kamp "Encijan", jedan od najlepših rafting kampova na reci Tari i jedini bosanski kamp na obali ove reke.

Jedna smo od retkih preostalih oaza mira i hedonizma i jedan od prvih kampova izgrađenih u kanjonu reke Tare.

"Encijan" ustvari i nije samo rafting kamp. Za ljubitelje prirode i ljude željne avanture, odmora i isključenja od civilizacije, "Encijan" predstavlja jednu od poslednjih oaza mira, u još uvek netaknutoj prirodi, u koju se uvek rado i redovno vraćaju.

Zbog specifičnosti naše lokacije i činjenice da se nalazimo u samom srcu kanjona reke Tare, na polaznoj tački za rafting, jedna smo od nezaobilaznih i obaveznih stanica za sve avanturiste koji krstare ovim kanjonom u potrazi za avanturom.

Bungalovi, poput starih planinskih koliba, smešteni u nesvakidašnjem ambijentu kanjona i na samoj obali reke, pružaju potpunu udobnost i komfor za jedan normalan i nesmetan boravak u netaknutoj prirodi.Terase iznad reke, razbacane ljuljaške i ležaljke, šum Tare, čarobna tišina, uređene plaže za sunčanje i kupanje, pešačke staze - sve su to preduslovi za potpuni ugođaj.

Rezervišite smeštaj

Aranžmani smeštaja Rafting kamp "Encijan"

Lokacija

Rafting kamp "Encijan" smešten je u donjem delu kanjona reke Tare, na njenoj bosanskoj - desnoj obali.

Petnaestak kilometara nizvodno, nalazi se granični prelaz Šćepan Polje, odakle se odvaja jedan od pristupnih puteva, kojim je moguće doći do našeg kampa.

Pomenuti pravac proteže se crnogorskom stranom kanjona Tare i završava u mestu Brštanovica.

Jedan njegov deo presvučen je asfaltom, dok je ostatak makadam.

Drugi putni pravac vodi od Foče do Brštanovice, odnosno rafting kampa "Encijan", u dužini od 52 km.