Smeštaj

Rafting kamp "Kalista"

Spuštanje čamcima niz divlju reku je pravi izazov za avanturiste i ljubitelje prirode.

Rezervišite smeštaj

Rafting kamp "Kalista" nastao je 1998. godine i predstavlja prvi osnovani rafting kamp u dolini Bastasi na obali Drine. Zahvaljujući tome, zauzeo je najbolju i najlepšu poziciju dodirujući samu reku.

Pored toga, ističe se odličnim domaćinima, kvalitetnim izborom smeštaja, kuhinjom sa domaćim specijalitetima i provereno dobrom večernjom zabavom.

Poslednjih nekoliko godina izraz "Tara rafting", postao je sinonim za avanturu povezanu sa netaknutom prirodom i druženjem.

Reka Tara je sa svojim malim, ali mnogobrojnim pritokama stvorila rečni tok dužine 149 kilometara i usekla najdublji i najlepši kanjon u Evropi, a drugi u svetu.

Zahvaljujući bistroj i brzoj vodi sa više od 50 bukova, reka Tara pruža idealne uslove za rafting. Spuštanje čamcima niz divlju reku je pravi izazov za avanturiste i ljubitelje prirode.

Rezervišite smeštaj

Aranžmani smeštaja Rafting kamp "Kalista"

Lokacija

Rafting kamp "Kalista" nalazi se na samoj obali reke Drine u dolini Bastasi. U Foču ulazite skretanjem levo na most preko Drine. Nakon prelaska skrećete (prvo moguće) desno prema Šćepan Polju i Nikšiću. Nakon 4 km dolazite do raskrsnice gde glavni put odlazi desno, a Vi nastavljate pravo uz blagu uzbrdicu.

Tu su putokazi za kanjon Tare i rafting kamp Bastasi. Dalje se vozite uzanim asfaltnim putem koji vijuga uz reku Drinu. Pored puta sa desne strane su male table koje označavaju kilometre. Nakon što prođete 14-ti kilometar nailazite na putokaz (tabla - Rafting centar Bastasi) i tu skrećete desno dole.

Uzani asfaltni put nakon otprilike 400 m prelazi u zemljani i skreće udesno za skoro 180 stepeni. Nastavljate vožnju tim putem. Prolazite pored nekoliko rafting kampova koji su Vam sa leve strane i na kraju sa leve strane nalazi se rafting kamp "Kalista".